Бемус: Браћа Теофиловићи наступили у Коларцу

БЕОГРАД: Браћа Теофиловићи, вокални "а цаппела" двојац, наступили су у недељу на сцени Коларца у оквиру програма 52. Бемуса.
bemus
Фото: Tanjug

Репутацију аутентичне музичке појаве са Балкана Браћа Теофиловићи су оправдали пред београдском публиком изводећи традиционале из богатог музиввког наслеђа Балкана, пре свега са Косова и Метохије, Босне и Херцеговине, Македоније, Далмације... Прворазредни музички догађај одвијао се у специјалним условима сузбијања пандемије ковида 19 са смањеним присуством публике у Коларцу која је дисциплиновано носила заштитне маске.

Након отказивања аргентинске пијанисткиње Марте Аргерич, Бемус је ипак почео 3. новембра наступом сопрана Марије Гуљегине у Мадлениануму.

Концерте у оквиру програма 52. Бемуса до сада су одржали мађарски пијаниста Денеш Варјон, као и корејска виолинисткиња Сојанг Јун , уз пратњу пијанисте Мариа Херинга.

Због захтевне епидемиолошке ситуације осим Аргерич наступе су отказали Хозе Кура и Номус квинтет, Биг бенда РТС-а са немачким солистима, италијански састава "40 Фингерс".

Планирано је да Бемус затвори концерт Београдске филхармоније 13. новембра у Коларцу.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести