Београдски бенд КОИКОИ у конкуренцији за европску ММЕ награду

БЕОГРАД: Један од запаженијих и аутентичнијих нових бендова домаће и регионалне сцене, београдска алтернативна рок група КОИКОИ ове недеље је на церемонији у Паризу номинована за престижну ММЕ награду (Music Moves Europe Awards).
с
Фото: Youtube Printscreen

Добитници овог европског признања, које се сваке године додељује талентованим уметницима, претходних година били су, данас популарне светске звезде - Росалиа, Дуа Липа и Стромае.

Лауреати овог престижног признања представљају будућност музичке индустрије.

Ове године алтернативни рок састав “КОИКОИ” за титулу Нове наде европске музичке сцене у конкуренцији су са још 14 извођача из целе Европе, а уједно су први бенд из Србије номинован за ово признање.

Награда ће бити додељена 19. јануара 2023. на највећој музичкој смотри у Европи, фестивалу и конференцији Eurosonic Noorderslag у холандском граду Гронингену, где ће КОИКОИ и наступити у оквиру фестивалског програма.

Поред награда које додељује жири, КОИКОИ је у конкуренцији и за награду публике, тако да је упућен позив за све љубитеље бенда да већ данас гласају за београдски састав путем линка www.mmeawards.eu .

“Помисао да се налазимо у истој селекцији са претходним добитницима ове награде нас испуњава екстазом и дубоком скромношћу. Наша радост је утолико већа тиме што смо први бенд из Србије, и бенд који започиње каријеру на овим, рецимо екс-ЈУ просторима, који је добио ову част. Даћемо све од себе да прикажемо своју изузетну сцену у пуном сјају”, рекли су чланови бенда КОИКОИ.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести