Београдски џез фестивал ове године и у Новом Саду 

БЕОГРАД: Један концерт Београдског џез фестивала ове године биће организован и у Новом Саду, најавио је заменик градоначелника Београда и председник Организационог одбора фестивала Горан Весић.
p
Фото: pixabay.com

У питању је концерт младог британског џез музичара Хенри Спенсера који наступа са квинтетом Џанкшр, саопштио је Беоинфо. 

"Овај млади музичар има само један албум иза себе, али је добио неколико престижних награда и сјајне критике у угледним листовима попут Гардијана. Послењих година британска џез сцена је препорођена, а предводник новог таласа је Спенсер. Зато смо и желели да га ове године упознају и београдска и новосадска публика јер је у питању музичар пред којим је светска каријера", рекао је Весић за Студио Б.

Он је додао да ће концерт бити одржан 27. октобра у новосадској Синагоги.

Весић је рекао да је идеју да Београдски џез фестивал изађе ван оквира Београда добио ове године када је Аја Јунг организовала програме Београдског фестивала игре у Вршцу и Новом Саду и када је видео какав пријем публике су имали ови програми. 

"Тада сам позвао градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића и предложио му да један концерт са Београдског џез фестивала буде организован у његовом граду што је он одмах прихватио на чему сам му захвалан", рекао је Весић и додао да је данас потписан уговор између два града. 

Он је рекао да сматра да је нормално да се уметнички програми београдских фестивала попут Бемуса, Битефа, Београдског џез фестивала и других приказују ван Београда јер наша обавеза је да ове уметничке програме прикажемо и другим грађанима Србије. 

"Зато ће један концерт Београдског џез фестивала ове године бити организован у Новом Саду, а верујем да ћемо следеће године имати концерте у Крагујевцу или Нишу, који је познат као град џеза", рекао је Весић.

 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести