Београдски синдикат 11. јуна на Ташу

БЕОГРАД: Ангажовани реп бенд Београдски синдикат одржаће 11. јуна од 20 часова велики концерт на стадиону "Ташмајдан", пред који ће објавити нову песму и спот "Стара гарда" у којој им гостује певач Никола Роквић.
с
Фото: FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/bs

Члан Београдског синдиката Феђа Димовић рекао је на конференцији за новинаре да ће се "духовит и занимљив" спот "Стара гарда" појавити 30. маја и да је Роквић "прави српски Френк Синатра".

Према његовим речима, због других обавеза Роквић неће гостовати на "Ташмајдану", али ће нова песма бити изведена међу најпознатјим хитовима бенда, који за посетиоце припрема "два и по сата синдикалног програма".

Водитељ конференције одржане у скадарлијском ресторану "Два јелена" глумац Андрија Милошевића је посетио да ће Синдикат наступити на "Ташу" десет година после свог великог концерта у Београдској арени.

"Свима нама који делимо исте вредности, који их слушамо и све поруке и поуке прихватамо на прави начин, ово је изванредна прилика да се забавимо", истакао је Милошевић.

Члан Синдиката Огњен Јанковић је нагласио да су конференцију одржали симболично у "Два јелена" пошто су овде снимили спот за "Баладу дисидента" која је била обележила концерт у Арени.

"Били смо десет година млађи и неискуснији и нисмо веровали да ћемо успети да напунимо Арену. Међутим догодило се све супротно нашим страховима. Сад више не постоји ниједна бојазан да ''Таш'' неће бити дупке пун", навео је Јанковић.

Према његовим речима, "Ташмајдан" је легендарно београдско место где су музичку историју исписали разни бендови, а сада је тренутак да на том стадиону буде направљен "најбеоградскији концерт Београдског синдиката".

Члан бенда Блажа Вујовић је рекао да би волео да понове успех из Арене који је био "више од музичког концерта и тада се осетила веза међу људима".

Члан Синдиката Бошко Ћирковић Шкабо је истакао да су чланови бенда "сазрели као људи и као група пријатеља, што је много чвршће и утемељеније него пре десет година".

"Спремнији смо на овом концерту. Боље репујемо, боље пишемо, лепше изгледамо", рекао је духовито Ћирковић.

Димовић је подсетио да Београдски синдикат у својим песмама посматра шта се дешава око њих, а неке су "посвећене су ситуацијама које су биле битне за наш народ".

"Написали смо песму за 30 година Републике Српске, пре тога је била песма посвећена литијама, сад смо урадили ''Љубав у инат'' где смо позвали на братско помирење православних народа у Украјини", рекао је Димовић.

Београдски синдикат се бави актуелним темама и промишља о старима које их тиште, а Димовић је додао да је последња њихова песма "Међу звездама" самокритика и живљења у материјалном свету коме морају да се прилагоде како би прехранили породице.

Димовић је нагласио да чланови Београдског синдиката не живе од музике и сви имају своје професије.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести