Београдски синдикат: Како смо одједном и понос и претња за Црну Гору

БЕОГРАД: Група Београдски синдикат реаговала је на видео спот ОО ДПС Никшић у којем је у промоцији туристичких и фестивалских дешавања у том граду искоришћен снимак њиховог наступа, иако им је, подсећају, од фебруара забрањен улаз у Црну Гору уз образложење да "представљују опасност по националну безбедност".
r
Фото: Youtube Printscreen

Чланови БС наводе да се на званичном Јутјуб каналу Телевизије Никшић поводом 21. маја - Дана независности Црне Горе појавио видео спот у којем се челници ДПС, односно Општине Никшић хвале како је "Никшић постао град фестивала", а уз то иде снимак концерта Београдског синдиката на никшићком Бедем фесту.

Чланови групе кажу да им је драго што је њихов концерт оставио такав утисак да је завршио у културној промоцији Црне Горе, али напомињу и да им није драго што је у питању видео "који очигледно служи за промоцију једне политичке партије".

"Зна се да смо ми бенд који се не бави страначком пропагандом, већ наступа за све људе који воле нашу музику. Парадоксално је то што је у питању промоција политичке странке ражима који нам је пре само 3 месеца забранио улазак у Црну Гору из разлога националне безбедности", кажу за Танјуг чланови БГ синдиката.

Није им, кажу, јасно Како како истовремено могу бити пример "добре енергије у којој уживају десетине хиљада младих људи и оних који се тако осећају" и претња по националну безбедност Црне Горе.

"Искрено се надамо да ће власт у Црној Гори уведети колико је бесмислено ограничавати слободу кретања музичарима, песницима, професорима, академицима и другим интелектуалцима из Србије само због изнетог мишљења", поручују чланови бенда.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести