Битије људско - нова сезона Београдске филхармоније

БЕОГРАД: Нова сезона Београдске филхармоније 2018/2019 под називом “Битије људско” обухватиће 25 концерата подељених у пет циклуса - Мракобес, Извиискра, Ашиковање, Узвишеније, Мудрословље, најавила је Филхармонија.
filharmonija
Фото: Tanjug (O. Toškić, ilustracija)

Највеће новине у сезони су наступи са хором “Обилић” АКУД “Бранко Крсмановић” након неколико година паузе и концертна извођења опера које шеф-диригент Габријел Фелц посебно издваја.

Мрачни и сагама испреплетани “Дворац Плавобрадог” Беле Бартока је као добар кримић: кад једном почне, не можете се одвојити од њега. Ово дело ћемо концертно извести, исто као и први чин опере “Валкире” Рихарда Вагнера, у којој један човек, рањен и у бекству од непријатеља, упознаје своју сестру и заволи је, најављује Фелц.

Могу да вам обећам да ће то бити изузетне вечери нашег чудесног оркестра са интернационалном певачком елитом, која ће због тога радо доћи у Београд, додао је шеф-диригент.

С Филхармонијом ће свирати светски познати солисти као што су пијаниста Николај Лугански, кларинетиста Андреас Отензамер, виолинисткиња Алина Погосткина, виолончелиста Кристијан Полтера, хармоникашица Ксенија Сидорова, а оркестар ће водити познати диригенти Михаил Јуровски, Данијел Рајскин, Александар Ведерников, Хауард Грифитс. 

На филхармонијској билетарници почела је продаја комплета за досадашње претплатнике, а сви они који то желе да постану, од 23. априла имаће ту могућност када се комплети могу купити и онлајн. Продаја по циклусима почиње од 7. маја. 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести