Боб Дилан у фебруару слави 50 година каријере троструким албумом

ЊУЈОРК: Легендарни музичар Боб Дилан (79)најавио је троструку ЦД колекцију под именом “1970 (50th Anniversary Collection)“ коју ће објавити 26. фебруара 2021. године, у издању дискографских компанија Columbia Records и Legacy Recordings из Њујорка, најавио је дистрибутер за Србију, регионална компанија Менарт.
bob dilan pritnscreen
Фото: Youtube Printscreen

Овај вишеструки албум слави 50 година каријере великог Дилана, који је активан од 1961. и укључује претходно недоступне студијске снимке, као и комплетну сешн свирку у коме уз Дилана свира и чувени “Битлс” - Џорџ Харисон, а све је снимљено 1. маја 1970. године.

Неки делови ових снимака објављени су у ограниченој верзији 4. децембра као део издања “Bob Dylan - 50th Anniversary Collection”, али је на захтев публике и због великог интереса јавности одлучено да се сви историјски снимци објаве на једном издању.

Претходно необјављени снимци који су преостали са два издања “Self Portrait” и “New Morning”, као и сви студијски снимци настали тог 1. маја 1970. са Харисоном, наћи ће се сада заједно на дотичном албуму “50th Anniversary Collection”.

Дилан и Харисон заједно су извели девет песама међу којима су оригиналне Дланове нумере: “One Too Many Mornings”, “Gates of Eden”, “Mama”, “You Been On My Mind”, као и обраде - "All I Have to Do Is Dream” (The Everly Brothers), “Matchbox“ (Carl Perkins).

Издање „Боб Дилан - 1970" имаће нову насловну страну и садржаће белешке музичара Мајкла Симонса.

Снимци са албума настали су у Њујорку од 3. до 5. марта и 1. маја 1970., у СтудијуБ - Columbia Recording Studios, док су снимци од 1. јуна до 5. августа и 12. августа, забележени у Студију Е, исте куће.

Осим Дилана, песме су писали и многи други аутори од којих су најпопуларнији Џон Ленон и Пол Макартни на хиту “Yesterday”.

Велики кантри рок музичар Дилан био је последњи пут гост у Србији на концерту у Београдској Арени (сада Штарк Арена) пре више од 10 година (јун 2010), када је одржао успешан наступ за све поклонике његове музике, која траје низ престанка пет деценија.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести