Бора Ђорђевић: Миша је био душа бенда

БЕОГРАД: Култни рок састав “Рибља чорба“ одржаће вечерас велики концерт на стадиону “Ташмајдан“ у част преминулог басисте Мише Алексића, а фронтмен Бора Ђорђевић изјавио је Танјугу да и даље не може да се навикне на Мише нема, наводећи да је био душа бенда.
riblja corba
Фото: Dnevnik.rs

“Миша је значио све. Никако не могу да се навикнем да Мише нема, да се окренем на леву страну бине, где он обично стоји, и да њега нема...Али у једну ствар сам сигуран - он би желео да наставимо да свирамо. И ми смо наставили...Очекујем да се на вечерашњем концерту сви заједно сетимо Мише“, изјавио је Ђорђевић.

Како наводи, њихов тренутни басиста - Иван Станковић Ивке - већ једном је мењао Алексића када је био болестан и добро је упознат са њиховим репертоаром.

Свој први велики концерт “Рибља чорба“ је одржала управо на овом стадиону, 1. септембра 1979. године, а занимљиво је да је тада публика знала све њихове песме напамет, иако је први албум “Кост у грлу“ изашао само 10 дана након концерта.

“Овде је све почело. Ташмајдан је срце овог града. Наш први велики концерт био је 1. септембра 1979. године, и Ташмајдан је био распродат. “Рибља чорба“ није имала ни једну једину снимљену песму, нити албум, а људи су на мени непознат начин сазнали за све те текстове и певали са нама. Припремили смо 11 или 12 песама, морали смо неке и да понављамо. Облак се дигао изнад Ташмајдана, толико су људи скакали. Почео сам малтене да плачем и то је Миша Алексић први видео“, присећа се Ђорђевић.

Култни бенд је у недељу прославио 43. рођендан, а Ђорђевић је тим поводом навео да је доследност себи оно што им је одржало популарност свих тих година.

“Оно што нас одржава, што нас је увек одржавало, је то што смо остали доследни ономе што смо радили. Ми смо један мејнстрим рокенрол бенд, нисмо подлегли трендовима. Оно што смо свирали пре, свирамо и дан данас. Даћемо све од себе, било да наступу присуствује 20, 20.000 или два милиона људи, ми ћемо свирати исто. У томе и јесте тајна“, закључује Ђорђевић.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести