The Brand New Heavies после три године поново у Србији

БЕОГРАД: Аутентични jazz-funk-soul-RnB састав The Brand New Heavies одржаће два концерта ( 29. и 30. окторба) у београдском клубу Biterfartcaffe, а у оквиру концертног серијала Musicology Barcaffe - Sessions.
e
Фото: Youtube Printscreen

Пионири лондонске Acid jazz scene The Brand New Heavies своју велику љубав према "фанк груву" из седамдесетих година успели су да трансформишу у софистицирани звук који иде путевима класичног соула и то у ери у којој доминира хип-хоп.

Изградили су култ у лондонском клабингу, те успели да преживе промену у којој је ретка грув сцена нестајала, док се рађао и развијао "acid house".

Под утицајем репера Q-Tip и MC Search прихватили су хип-хоп звук да би издали "Heavy Rhyme Experience Vol. 1", на којем су се као специјални гости појавили репери Main Source, Gang Starr, Grand Pub и Pharcade.

У наредним годинама, група се истакла албумима "Brother sister", "Trunk Funk: The Best of the Brand New Heavies" и "Get Used to It".

Оснивачи бенда Симон и Андрју уједно су и кантаутори и продуценти 16 синглова који су се нашли на топ 40 листама, док је продаја њихових албума прешла број од 2,5 милиона копија.

Последњих година радили су на новом албуму који је издат недавно, 6. септембра, под називом "TBNH".

Бенд је већ кренуо на светску турнеју, док ће њихов долазак у Београд значити да ће српска публика бити међу првима која ће имати прилику да чује песме са новог албума.

The Brand New Heavies наступали су у Београду пре три године, где су, у оквиру истог серијала, одржали распродате концерте о којима се и даље прича, због чега су организатори серијала ове године заказали још два датума у оквиру којих ће публика моћи да ужива у њиховим наступима 29. и 30. октобра у култном клубу Bitefartcafe.

Они ће бити други извођачи нове сезоне Musicology Barcaff Sessions серијала, у оквиру ког ће се појавити и музичари попут француско-мароканске кантауторке Hindi Zahre, 28. и 29. септембра и виртуозног гитаристе групе Vulfpeck, Cory Wonga, 7. новембра.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести