Бубњар Пол Кук: Нема изгледа за окупљање Секс пистолс

ЛОНДОН: Бубњар Пол Кук изјавио је да не постоје апсолутно никакви изгледи да се поново окупи легендарни панк састав Секс пистолс.
e
Фото: Youtube Printscreen

Кук је британском музичком часопису НМЕ рекао да не би ни желео поново окупљање, након што је прошле године са гитаристом Пистолса Стивом Џонсом тужио на суду певача Џона Лајдона, некада познатог као Џони Ротен.

Џонс и Кук су добили спор против Лајдона који није желео да да дозволу да се музика бенда употреби у биографској серији "Пистол" у режији Денија Бојла.

Лајдон је тим поводом навео да су Кук и Џонс "зли" и да се после пресуде нашао "у ситуацији озбиљне финансијске пропасти".

"Последње место где сам желео да будем је суд. Било је то ужасно искуство. Драже би ми било да смо то решили у пабу уз неколико пива", навео је сада Кук.

Секс пистолс су се појавили међу предводницима музичког панк покрета у Енглеској синглом "Anarchy In The UK" 1976. а следеће године су објавили чувену антимонархистичку песму "God Save The Queen ", као и утицајни албум "Never Mind The Bollocks ".

Провокативан, у јавности жестоко нападан бенд се након кратког али бурног постојања распао почетком 1978. године, да би се окупљали за турнеје средином деведесетих и у два наврата почетком двехиљадитих. Стигли су 2008. и до фестивала "Егзит".

"Ионако мислим да смо престари да би певали ''Анарћy Ин Тхе УК''. Не би био добар осећај", признао је Кук.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести