Цане помаже песмом уз благослов патријарха (видео)

БЕОГРАД: Певач Партибрејкерса Зоран Костић Цане гостовао је бенду Веронаукси у песму и спот "Успаванка без крова" чији је циљ помоћ раду црквене кухиње и људима без прихода и дома.
цане
Фото: Youtube Printscreen

"Успаванка без крова", за коју је Костић написао стихове са протојерејем Илијом Ромићем, који је и аутор музике, објављена је током Васкршњих празника са благословом патријарха Српске православне цркве Порфирија и викарног епископа хвостанског Јустина.

"Свакога дана црквена кухиња Верског добротворног старатељства нахрани око две хиљаде оних који живе без крова над главом или су у веома тешкој материјалној ситуацији", каже се у опису спота на јутјуб каналу телевизије Храм.

Гледаоци се позивају да помогну рад црквене кухиње и једном поруком дарују један оброк онима којима је то најпотребније СМС поруком на 2844 (100 динара), преко динарског текућег рачуна "205-58219-31 позив на број: 230102", односно преко стране starateljstvo.rs.

У "Успаванци без крова", рокерски одсвираној налик стилу Партибрејкерса, Костић између осталог пева: "Неко баца храну, неко је нема, испружена рука помоћ чека. Окрећеш главу, увек кад ме видиш, На путу свога успеха ти ме се стидиш".

"Аутор пројекта ђакон Дарко Радовановић окупио је бивше и садашње ђаке Земунске гимназије у бенд под називом Веронаукси, те су снимили песму са специјалним гостом Костићем", каже се у опису спота.

Редитељка Бојана Крстић и сценариста ђакон Радовановић снимили су спот, између осталих, уз помоћ ђака Земунске гимназије и глумца Бојана Жировића који се појављује у улози бескућника.

У Веронауксима су певачи Јана Шантрић, Ива Лаштро, Даница Златковић, Милан Стокановић и Петар Атлагић, гитаристи Стеван Маснец и Димитрије Драгојевић, уз Милицу Ђурић која је била задужена за соло, басиста Вук Јанковић и бубњар Исидор Герић, док је усну хармонику одсвирао ђакон Радовановић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести