Даниеле Ди Бонавентура отвара Панчевачки џез фестивал

Прве фестивалске вечери, 4. новембра у 20 часова у Дворани КЦП-а, наступиће састав Даниеле Ди Бонавентура BandUnion.
dzez
Фото: Dnevnik (Jelena Ivanović)

Осим што је један од најпознатијих европских свирача бандонеона (инструмент налик хармоници типичан за танго оркестре, који је популаризовао аргентински композитор Астор Пиажола), Даниеле Ди Бонавентура један је и од најпрофилисанијих италијанских композитора и аранжера данашњице.

Његови квалитети и аутентичност и на свирачком и ауторском плану моментално постају чујни без обзира на то да ли га срећемо у дуо формацији са трубачем Паолом Фресуом, са ансамблом Мистицо Медитерранео и корзикарским хором Chor A Filett, у амбициозном филхармонијском окружењу или у пројекту Банд'Унижн, с којим овом приликом долази у Панчево.

Четири блиска пријатеља у овој поставци свирају већ седамнаест година.

У наставку вечери, у истом простору ће у 21.45 наступити интернационална постава Симса Фнф, коју је 2017. основао бечки бубњар Себастиан Симса.

Њихове плоче збирке су прича инспирисаних стварним догађајима из Симсиног живота, а потцртане и обојене умешно од стране осталих чланова ансамбла.

Концертно вече првог дана 24. Панчевачког џез фестивала затвориће у 23 часа пољски састав ЕАБС концертом у Фоајеу Културног центра Панчева.

Ови млади музичари из Вроцлава су у оквиру Electro-Acoustic Beat Сешионс одржаваних у клубу Puzzle, своје еклектичне музичке персоне покушали да уједине у јединствени музички израз - деконструисали су најпре џез стандарде, мирећи их са захватима блиским најактуелнијим урбаним музичким жанровима.

ЕАБС у Панчево долазе да промовишу актуелни албум 2061 који још једном показује да оно што их чини јединственим на тренутној европској џез сцени није само изузетно баратање инструментима, актуелност израза и недвосмислени хип-хоп корени, већ и наглашен друштвено-политички ангажман.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести