"Deep Purple" 6. децембра у Штарк арени

БЕОГРАД: Један од највећих бендова у историји рока "Deep Purple" одржаће концерт 6. децембра у Штарк арени. 
r
Фото: EPA/JUANJO MARTIN

Енглески рокери, предвођени Јаном Гиланом одржали су спектакуларни наступ 2014. године у Арени пред више од 10.000 љубитеља рокенрол звука.

"Smoke on the water", "Black Night", "Hush", "Highway Star", "The Mule" и други хитови из каријере бенда дуге скоро пола века, поново ће одјекнути Ареном.

Пре две године, рок иконе су започеле "Long Goodbye" турнеју, за коју су планирали да буде последња у њиховој богатој концертној каријери. 

Због огромног интересовања милиона обожаватеља широм света, “Deep Purple” ће у оквиру турнеје поново посетити неке земље, а Србија је једна од њих.

"Deep Purple" је један од најутицајнијих хард рок састава свих времена.

Бенд је настао у Хертфорду 1968. године и од тада је утицао на бројне рок и метал бендове, међу којима су и "Iron Maiden", "Metallica", "Motorhead", "Bon Jovi", "Aerosmith", "Pantera", "Guns ''n'' Roses"...

Њихове име је у Гинисовој књизи рекорда као "најгласнији бенд на свету" и један су од концертно најактивнијих бендова у историји рокенрола. 

Бенд је 2016. године ушао и у Рокенрол кућу славних.

"Deep Purple" се сматрају пионирима хеви метал звука и аутори су најпознатијег рифа у историји рокенрола - “Smoke on the Water” са албума “Machine Head”.

Објавили су 20 студијских и 34 концертна албума, 27 "best-of" комплилација, а недавни извештаји показују да је “Deep Purple” продао преко 100 милиона копија својих албума широм света.

Улазнице ће бити у продаји од 29. марта на благајни Штарк арене, свим продајним местима Ticket Vision-а, и онлине на www.starkarena.co.rs.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести