Дејвид Боуви добио звезду на Стази славних музичара у Лондону

ЛОНДОН: Легендарни британски рок музичар Дејвид Боуви постхумно је одликован добијањем звезде на Стази славних музичара у Лондону, придруживши се тиме музичким звездама, групи "The Who", кантауторки Ејми Вајнхаус, као и групама "Меднес" и "Soul II Soul".
w
Фото: Youtube Printscreen

Творевина у Боувијеву част откривена је на церемонији у његову част, на којој су свирани највећи хитови музичке легенде.

"Ово је само један један од оријентира за Боувијево наслеђе, узимајући у обзир плодоносну музику, филмове, видео снимке и све што је овај уметник урадио за културу", рекао је Вуди Вудманси Ројтерсу.

Вудманси је био бубњар у једном од Бовијевих пратећих ансамбала, те је имао прилику да учествује у откривању споменика у чат овог уметника.

"Био је невероватан уметник, он је био особа која је радила нон стоп, његов дан је био испуњен радом, то се могло видети у његовом плодоносном стваралаштву. Он је могао да се представља различите ликове и музичке жанрове које је радио и да то изводи, ја не мислим да је ико то икада постигао, Боуви је био јединствен, заиста јединствен", додао је Вудманси на церемонији.

Лондонска стаза славних музичара основана је 2019. године, по угледу на Холивудску стазу славних, а први лауреат је била група "The Who".

Након велике пандемије, која је утицала на одржавање многих јавних дешавања, откривање и одавање почати Боувију је први пут уприличено после марта 2020. године

Подсећања ради, овога месеца је изашао и документарни филм о британском кантаутору Дејвиду Боувију, под називом "Moonage Daydream".

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести