Дејвид Гета: Надам се да ће се сви вакцинисати против короне

ПАРИЗ: Француски ди-џеј Дејвид Гета рекао је да се нада да ће се сви вакцинисати против корона вируса, а изјава је уследила пре снимања добротворног концерта испред музеја Лувра у Паризу који ће бити емитован током новогодишње ноћи.
s
Фото: Youtube Printscreen

Гета прикупља новац за УНИЦЕФ и француско добротворно друштво "Les Restos du Coeur", које обезбеђује храну за сиромашне људе, преноси Ројтерс.

"Ја ћу да се вакцинишем, а надам се да ће и други учинити исто, јер не видим други начин да изађемо из нове ситуације", рекао је француски ди-џеј пред снимање концерта.

Гета каже да се нада да ће пандемија бити окончана у току следеће године и да ће организовати једну велику журку, најбољу којој су његови фанови икада присустовали.

Ди-џеј је у току ове године одржао два добротворна концерта, захваљујући којима је прикупио више од 1,2 милиона евра (1,5 милиона долара).

Француска је једна од земаља најтеже погођених пандемијом, са 2,57 милиона случајева и више од 64.000 преминулих.

Истраживања јавног мњења, међутим, показују да су Французи међу најскептичнијим нацијама када је реч о имунизацији, а мање од половине намерава да прими вакцину против ковид-19.

Вакцинација против корона вируса у овој земљи почела је у недељу, као и у већини других земаља ЕУ.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести