Директорка Опере: Није ме изненадио предлог о разрешењу

БЕОГРАД: Директорка Опере Народног позоришта у Београду Јасмина Трумбеташ Петровић потврдила је Танјугу да је од управе националог театра добила предлог анекса уговора којим се ослобађа задужења руковођења Опером НП и враћа на место Првакиње опере.
opera / tanjug arhiva ilustracija
Фото: tanjug arhiva ilustracija

Трумбеташ Петровић у изјави Танјугу напомиње да је има рок од 8 дана да се изјасни о анексу уговора и да је предлог управе о разрешењу са места директора Опере НП није изненадио.

"Неке важне проблеме у Опери Народног позоришта покушавала сам да решим са директорком националног театра Иваном Вујић, али она није имала слуха за моје предлоге. Верујем да Вујић није имала разлога да опструира рад Опере, јер смо у доба пандемије успели да осмислимо различите оперске програме са мање протагониста на сцени који су са великим успехом изведени на сцени Народног позоришта", казала је Трумбеташ Петровић и додала да је једино образложење одлуке управе добила од директорке Вујић.

Како каже, Вујић јој је рекла да је она најбољи сопран у Народном позоришту, те да је штета да се бавим организацијом рада Опере уместо да је на сцени.

Како Танјуг сазнаје главни кандидат за новог директора Опере је оперски певач Драгољуб Бајић.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести