Доминго: Радује ме повратак, у Београду сам био и на почетку каријере

БЕОГРАД: Један од најславнијих и најмоћнијих оперских певача на свету Пласидо Доминго у ексклузивној изјави за Танјуг изразио је задовољство што се вратио у Београд после седам година и нагласио да га је пријатно изненадила атмосфера града у којем је први пут био на почетку каријере, пре скоро пола века.
d
Фото: Tanjug

Враћам се после седам година у Београд, радује ме што наступам на концерту у овом граду у коме сам први пут био пре скоро 50 година, када сам био на почетку каријере, навео је Доминго.

Видимо се у среду на стадиону Ташмајдан, поручио је Београђанима, пред концерт којим затвара Белеф.

Маестро који је својим гласом обележио читаву једну еру, каже да је био пријатно изненађен атмосфером овог града и љубазношћу људи који су га дочекали синоћ.

Са мном ће бити италијански сопран Ана Пироcи, диван глас, један од највећих тумача међународне сцене данашњице, навео је оперски певач и диригент светског гласа. Маестро је нагалсио да ће га пратиће Симфонијски оркестар РТС-а под диригентском палицом маестра Дијана Чобанова.

Имаћу задовољство да певам са младом звездом рођеном управо овде, сопранискињом Маријом Јелић, рекао је Пласидо Доминго који у својој шест деценија дугогј каријери има највећи број улога тенорског, а сада и баритонског фаха.

Пласидо Доминго стигао је синоћ у Београд, летом из Прага, пред наступ 8. септембра на Ташмајдану, где ће му, како је најавио, бити специјални гост млада саксофонисткиња Кристина Васић (9) из Параћина коју је упознао на великом такмичењу у Будимпешти.

С великом звездом светске оперске сцене у Београд је допутовала и његова супруга сопран Марта Орнелас Доминго (86), са којом је у браку скоро шест деценија и која му је најважнији саветник и данас.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести