Егзит тим с рекордних осам номинација за ЕФА

НОВИ САД: На листи номинованих за овогодишње Европске фестивалске награде (ЕФА), Екзитови фестивали у збиру имају рекордних осам номинација.
Egzit 2018/Jelena Ivanovic
Фото: Јелена Ивановић

Егзит, актуелни носилац титуле Најбољег великог европског фестивала, у 2018. години покренуо је свој досад највећи фестивалски подухват, под називом Егзит Фридом, од пет фестивала у пет различитих држава који су заједно окупили више од 330.000 људи, наведено је у саопштењу.

Из фестивалског тима поручују да је оволики број номинација утолико је значајнији јер су у конкуренцији сви фестивали, осим самог Егзита, двоструког освајача најпрестижније фестивалске награде, који по пропозицијама такмичења ове године мора да паузира и пружи шансу другим фестивалима да освоје шампионску титулу.

Изузетно велики број номинација даје велику шансу да се неки од фестивала у организацији Егзита и ове године нађе на трону Европе, што је већ једном успело Си Денс фестивалу, који је 2014. године проглашен за најбољи европски фестивал до 40.000 посетилаца.

Поред три номинације за новог члана Егзитове фестивалске породице, Фестивал 84, за најбољи фестивал до 10.000 посетилаца, најбољи нови и најбољи фестивал на затвореном простору, у трци за награду „Најбољи фестивал до 40.000 посетилаца дневно“ учествују чак три фестивала у организацији Егзит тима, истарски Си Стар фестивал, будвански Си Денс, румунски Револушн, али и грузијски Echowaves powered by Егзит, а који је такође у конкуренцији с Фестивалом 84 за најбољи нови фестивал.

Егзит ће на ЕФА додели да учествује и у најмање две специјалне категорије, за које не гласа фестивалска публика – „Take a Stand“ за друштвени активизам и „Brand Activation Award“, за најбољу корпоративну активацију на фестивалу.

Гласање за Европске фестивалске награде трајаће до 30. новембра. Линк за гласање се може пронаћи на њиховом сајту - https://www.surveymonkey.co.uk/r/7DVFJKS, а у избору су: Sea Star, Sea Dance, Revolution или Echowaves у категорији Best Medium-Sized Festival, те за Фестивал 84 у best New Festival, Best Small Festival и Best Indoor Festival категорији.

Уз гласове стручног жирија, који чине истакнути појединци у музичкој индустрији, гласови публике широм света одлучиће о финалном поретку овогодишњих кандидата. 

Победници ће бити проглашени на церемонији доделе награда на отварању фестивала Eurosonic Noorderslag у Гронингену у Холандији 16. јануара 2019, наведено је у саопштењу.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести