Егзит званично најбољи европски фестивал

НОВИ САД: Егзит је званично најбољи фестивал Европе, објављено је на додели Европских фестивалских награда у Холандији.
egzit dnevnik
Фото: Dnevnik.rs

Егзит је победио у главној категорији у конкуренцији с вртоглавих 350 фестивала из више од 35 земаља, уз преко милион гласова публике и мишљење стручног жирија састављеног од најеминентнијих људи светске музичке индустрије, наводи се у саопштењу фестивала.

Егзитови фестивали били су у финалу у чак шест категорија, а сам Егзит у рекордне три категорије, укључујући и освојену главну награду за најбољи велики европски фестивал, те најбољег фестивалског организатора у Европи и награду „Take a Stand“ за друштвени активизам.

Оснивач Егзит фестивала Душан Ковачевић тим поводом каже:Заиста је невероватан успех након само четири године поново освојити најважнију фестивалску награду на свету! И то у најтежој категорији, где су највећи европски и светски фестивали са буџетима и преко десет пута већим од нашег. Осећај је неописив, изузетно смо поносни што смо највеће признање вратили у наш Нови Сад, европску престоницу културе, у нашу Србију, у наш регион! 

Егзит је у конкуренцији за главну награду био са другим европским фестивалским гигантима, као што су Tomorrowland, Sziget Festival, Lowlands, Wacken Open Air и многи други.

Ово је друга по реду шампионска титула коју је Егзит освојио на Европским фестивалским наградама још од њиховог установљења 2010. године, а сваке године је у најужем избору за најбољи европски фестивал. Егзит је претходно освојио награду за најбољи велики европски фестивал за 2013. годину, док је 2007. године изгласан за најбољи европски фестивал ван Велике Британије од стране Британских фестивалских награда.

Синоћ је тријумфовао и миљеник публике овогодишњег Егзит фестивала Раг'ен'Бон Мен који је проглашен за најбољу нову звезду у Европи.

Победнике бира публика из целе Европе, заједно са стручним жиријем, који чине истакнути појединци из света фестивалске индустрије, а листа добитника налази се на званичном сајту. <https://eu.festivalawards.com/>. 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести