Егзитов „лајф стрим” од 3. до 6. септембра с Тврђаве

„Лајф стрим” (Life Stream) доводи од 3. до 6. септембра на Денс арену  светске и регионалне звезде, a уживо за ди-џеј пултом наћи ће се техно краљица Шарлот де Вит и резидент култног „Berghaina“ Бен Клок
Uživo za di-džej pultom Šarlot de Vit Foto:promo
Фото: Уживо за ди-џеј пултом Шарлот де Вит Фото:промо

„Лајф стрим” (Life Stream) доводи од 3. до 6. септембра на Денс арену  светске и регионалне звезде, које ће својим наступима усмерити пажњу јавности широм света на пројекат који Егзит реализује у сарадњи са Светским програмом за храну Уједињених нација, највећом хуманитарном организацијом на свету. Интересантно је да ће чувена Денс арена први и последњи пут бити постављена на брду прекопута своје оригиналне локације на Петроварадинској тврђави. „Лајф стрим” ће, у онлајн преносу путем званичног сајта и Фејсбук странице Егзит фестивала, моћи да прате милиони широм света, којима ће током програма бити представљене и бројне културне и туристичке знаменитости Новог Сада и Србије.

Уживо за ди-џеј пултом наћи ће се техно краљица Шарлот де Вит (Charlotte de Witte) и резидент култног „Berghaina“ Бен Клок (Ben Klock), а виртуелно ће им се преко великог екрана придружити чувени Карл Кокс (Carl Cox), затим Греми добитник и вишеструки освајач титуле најбољег светског ди-џеја Пол ван Дајк (Paul Van Dyk), као и једна од највећих звезда данашњице Нина Кравиц. На Петроварадинску тврђаву долазе и Марсел Дитман (Marcel Dettmann), ди-џеј Тенис (DJ Tennis), Сатори лајв, популарни хитмејкери „Офенбах” (Ofenbach), Бурак Џитер (Burak Yeter) и Махмут Орхан, те млада звезда у успону Еси Екрен (Ece Ekren). Посебно место у програму и на бини Денс арене резервисано је за регионалну електронску поставу, у којој су Марко Настић, Лаг, Илија Ђоковиц, Coeus, Спејс мошн (Space Motion) и Афтер афер (After Affair) у специјалном сету с Кристијаном Молнаром.


Најеминентнији музички фестивал

У протеклих 20 година Егзит је израстао у један од најеминентнијих музичких фестивала на свету, освојивши чак две титуле Најбољег европског фестивала, за издања 2013. и 2017. године. Друштвена одговорност остала је и даље један од кључних аспеката фестивала, и то кроз рад Егзит фондације, чији је друштвени активизам фокусиран на области развоја младих и промоције мира, креативних индустрија, заштите животне средине и брендирања дестинација.


По најавама организатора, „Лајф стрим” ће, у партнерству с Светским програмом за храну Уједињених нација, у септембру ући у нову фазу деловања. Пројекат, који је покренут прошле године и заједно са „Зеленом Р:Еволуцијом” представља највећи еколошки подухват Егзита до сада, сарадњом с највећом светском хуманитарном организацијом проширује опсег свог деловања, те осим заштите околине, истиче и проблем окончање екстремне глади за милионе људи широм света. С обзиром на то да ће пандемија и мере карантина довести чак 270 милиона људи у проблем екстремне глади пре краја 2020. године, што је повећање од 80 одсто у односу на годину раније, последице ће бити најсуровије за оне који су већ рањиви. Током наступа извођача емитоваће се видео-материјали и поруке које говоре о заштити околине и кризи глади, а осим музичког фестивала, припрема се и међународни панел на којем ће се расправљати о тим проблемима.

        Ј. В.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести