Егзиту номинације за најбољи фестивал у пет категорија

У години када је одржано по бројним параметрима најуспешније издање Егзит, фестивали које организује Егзит тим дочекују Европске фестивалске награде (ЕФА) са укупно пет номинација.
Egzit 2019. Foto: Dnevnik.rs
Фото: Егзит 2019. Фото: Дневник.рс

На недавно објављеној листи номинованих музичких фестивала, ЕГЗИТ се поново нашао у категорији „Најбољи велики фестивал“, и то након што је наведену титулу претходно освојио 2014. и 2018. године. Гласови милионске публике широм света одлучиће о победницима, а њима ће се придружити и гласови жирија, који чине водећи експерти у музичкој индустрији.

Победници ће бити проглашени 15. јануара следеће године, када Егзит фестивал прославља јубиларни, 20. рођендан под симболичним слоганом Егзит 2.0, којим се обележава почетак једне нове ере, уз бројне иновације у свим областима свог деловања.

Из удружења Егзит напомињу да су се и други чланови Егзитове фестивалске породице нашли су се међу номинованим фестивалима. Истарски Sea Star фестивал и будвански Sea Dance фестивал у трци су за исту награду – „Најбољи фестивал до 40.000 посетилаца дневно“, док је недавно завршени и изузетно успешни No Sleep фестивал нашао своје место у чак две категорије – „Најбољи нови фестивал“ и „Најбољи фестивал до 10.000 посетилаца дневно“.

Гласање за Европске фестивалске награде трајаће до 30. новембра. Гласа се на званичном сајту Европских фестивалских награда: europeanfestivalawards.org избором за Егзит у категорији „Best Major Festival“, избором Sea Star или Sea Dance фестивала у категорији „Best Medium-Sized Festival“, те избором No Sleep фестивала у „Best New Festival“ и „Best Small Festival“ категоријама.

Наредни Егзит фестивал биће одржан од 9. до 12. јула идуће године, а због 20. рођендана биће у центру пажње светске музичке јавности. Ускоро ће бити објављена прва имена која ће наступати, а заказан је и старт продаје улазница за петак, 22. новембар, тачно у подне, када ће изузетно ограничен број улазница бити доступан по поклон цени од 5.990 динара, што је уштеда од чак 60% у односу на њихов финални износ.

Улазнице у Србији продаваће се путем сајта www.Egzitfest.org, као и на благајнама продајне мреже Gigs Tix.

Е. Д.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести