Фантастичним концертом Филхармонија отворила нову сезону

БЕОГРАД: Фантастичним концертом Београдска филхармонија под управом шефа-диригента Габријела Фелца отворила је синоћ нову сезону под називом #запратиБетовена на сцени Коларца.
 Beogradska filharmonija  Foto: BGF
Фото: Београдска филхармонија Фото: БГФ

Са оркестром је наступио један од најтраженијих пијаниста света, Жан-Ефлам Бавузе, а на програму су била дела Мокрањца, Бетовена и Малера.

Концерт је оркестар отворио извођењем "Лирске поеме" Василија Мокрањца, једног од највећих српских симфоничара, на кога је у великој мери утицало Бетовеново стваралаштво.

Потом је награђивани француски пијаниста Жан-Ефлам Бавузе свирао Бетовенов Клавирски концерт број 1.Први наступ у новој сезони Филхармонија је заокружила извођењем симфоније "Титан" Густава Малера, још једног Бетовеновог великог поштоваоца.

Испраћен овацијама са сцене, пијаниста Жан-Ефлам Бавузе одлучио је да на бис одсвира Етиду Габријела Пјернијеа.На самом крају концерта, маестро Габријел Фелц поклонио је публици ЦД издање симфоније "Титан" и заједно с музичарима испратио контрабасисту Зорана Милетића у пензију након 40 година рада.

Публика је вишеминутним овацијама наградила све актере овог прворазредног културног догађаја.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести