Фестивал електронске музике Тумороуленд ове године онлајн

БРИСЕЛ: Један од највећих светских фестивала електронске музике Тумороуленд ове године ће бити одржан онлајн, због рестрикција услед епидемије корона вируса, саопштили су организатори.
muzika slusalice devojka mladi pix
Фото: pixabay.com

Белгија, која има једну од највећих стопа смртности због корона вируса у свету, полако укида рестрикције, али су музички фестивали забрањени најмање до краја августа.

Тумороуленд који обично привуче 400.000 посетилаца у мали град Бум, ове године протећи ће у облику дводневног "дигиталног музичког фестивала".

Гледаоци ће моћи навигацијом преко својих компјутера, паметних телефона или таблета да обиђу осам различитих "бина", а организатори обећавају "највећа имена у електронској денс музици данас, као и најбољу технологију у 3D дизајну, видео-продукцију и специјалне ефекте", преноси Гардијан.

"Надамо се да ће се на стотине хиљада људи ујединити на одговоран начин и да ће бити организован мали фестивал у кућама људи, од Канаде до Аустралија, од Јапана до Бразила и свуда између", рекао је организатор Мајкл Берс.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести