Фестивал класичне гитаре: Млади солисти у Новом Саду

НОВИ САД: У оквиру 14. Војвођанског фестивала класичне гитаре, у четвртак, 8. октобра од 19 часова у Музеју Војводине наступиће млади солисти Ема Капор и Вук Драгичевић, саопштила је дирекција фестивала.
gitar fest
Фото: https://agv.org.rs

Овим концертом се наставља дугогодишња сарадња Музеја Војводине и Асоцијације гитариста Војводине.

Уметник Вук Драгичевић (1996) завршио је Средњу музичку школу „Јосип Славенски“ у Београду, и освајао је прве награде на Републичком такмичењу (2012, 2014), Гуитар Арт фесту (2013, 2015), СИГФ, Војводина гуитар фесту (2013, 2014), Смотри талената.

Такође је имао и другу награду на Гитар Арт фесту (2017), као и треће награде на истом фестивалу (2018) и Међународном такмичењу Музичке омладине (2018).

Основне академске студије завршио је 2019. године на ФМУ у Београду, у класи проф. Срђана Тошића.

Остварио је низ успешних наступа и концерата у Новом Саду, Панчеву, Нишу, Београду, Никшићу (Црна Гора), Кјустендилу (Бугарска), Ампецу и Вилезеу (Италија).

Тренутно је студент мастер академских студија на ФМУ у Београду.

Ема Капор (1998) ишла је у нижу и средњу музичку школу “Станковић” и након тога, завршила је две године студија на Интернационалној Академији Гитаре у Кобленцу (Немачка) у класи професора Хуберта Кепела.

Тренутно студира на Универзитету музике и плеса у Келну, такође код истог ментора Кепела, док је Летњу Академију Гитаре на Универзитету “Моцартеум” у Салцбургу (Аустрија) похађала 2014. године, у класи проф. Марка Тамаја.

На националним и интернационалним такмичењима, Ема је освојила више од 40 награда, и то у: Немачкој, Естонији, Аустрији, Словачкој, Италији, Грчкој, Хрватској, Лихтенштајну, Босни и Херцеговини, Србији.

Одржала је више солистичких концерата у Немачкој, Грчкој, Црној Гори и Србији, а наступала је и у Француској, Пољској, Шпанији и Аустрији.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести