Филхармонија одлаже Дизнијеву Фантазију из безбедносних разлога

БЕОГРАД:  Концерт на отвореном Београдске филхармоније заказан за сутра на Ушћу одлаже се из безбедносних разлога, саопштила је Филхармонија. 
Ivan-Tasovac-fotoBGF
Фото: Beogradska filharmonija

Због обилне кише која је пала у четвртак увече и натопила земљиште, процена свих релевантних служби је да терен није сигуран за публику и за бину која тежи више десетина тона, наведено је у саопштењу Филхармоније.

Директор филхармоније Иван Тасовац изјавио је да је одлагање концерта једна од најтежих одлука коју су морали да донесу.

"И поред велике жеље не само 105 музичара, шефа-диригента Габријела Фелца и продукције Београдске филхармоније, већ и бројне публике која се мери у десетинама хиљада и која је жељно очекивала овај догађај, и најмањи ризик у вези с безбедношћу концерта,довољан је да будемо максимално одговорни и пронађемо нов термин за наш трећи концерт на отвореном", рекао је Тасовац.

Београдска филхармонија је најавила извођење „Дизнијеве Фантазије“ за 23. јун и одложила концерт због црвеног метео аларма и временских непогода, али је успела да целокупну продукцију помери за 30. јун. 

Међутим, олуја која је задесила Београд 27. јун током које је пало 27 литара кише по квадратном метру, направила је нови низ неприлика због којих ће Филхармонија потражити нови датум за концерт на отвореном, а који ће бити накнадно објављен.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести