Филхармонија одржала први од два новогодишња концерта

БЕОГРАД: Београдска филхармонија одржала је вечерас први од два новогодишња концерта у Коларцу и потврдила статус једног од најбољих оркестара у Европи.
 Beogradska filharmonija  Foto: BGF
Фото: Београдска филхармонија Фото: БГФ

Најављени кларинетиста Кари Крику морао је да откаже долазак у Београд због болести, па је са филхармоничарима наступио први кларинет оркестра Вељко Кленковски.

Ексклузивно за ову прилику Кари Крику је поклонио неколико нумера Београдској филхармонији које је Кленковски виртуозно извео на радост публике у Коларцу која је првог кларинетисту оркестра наградила овацијама.

Флхармонијски перкусионисти су бриљирали у композицији "Бис" Милоша Бранисављевића коју је талентовани музичар написао у рекордном року.

На репертоару вечершњег концерта нашла су се и дела виолисте Константина Благојевића, још једног примера супер-талента оркестра Београдске филхармоније

Публика је вечерас уживала и у композицијама Дворжака, Брамса, Шостаковича, Штрауса... румунским традиционалима...а било је вечерас на репертоару филхармоничара и словенских сентимената и балкансих етно мотива...

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести