Јадранки Јовановић Интернационална награда за оперету

БЕОГРАД: Првакиња Опере Народног позоришта у Београду, мецосопран Јадранка Јовановић овогодишња је добитница Интернационалне награде за оперету, саопштили су из Народног позоришта.
jadranka jovanovic youtube ps
Фото: Youtube Printscreen

Престижно признање, које додељује Међународна асоцијација оперете регије у северној Италији, биће уручено госпођи Јовановић 28. децембра на Гала концерту у Театру Росети у Трсту.

"Јадранка Јовановић блиста у посебној групи уметника и певача, који су своје велике оперске каријере крунисали певајући на најважнијим сценама света, и својим талентом и сценичношћу такође допринели изузетном квалитету у интерпретацији најважнијих наслова оперете. Обожавана од стране публике која се још сећа њених успеха на тршћанском фестивалу, добитник је ове Интернационалне награде за оперету, за висок квалитет у својим интерпретацијама као посебан печат једне блиставе каријере", наведено је у образложењу жирија.

Јадранка Јовановић је прва Српкиња којој је припала ова награда, установљена 1986. године са циљем да се посвети почаст уметницима који су допринели развоју и успеху оперете, њеном промовисању у свету у различитим изразима.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести