Јасмин Леви 19. новембра у Комбанк дворани

БЕОГРАД: Јасмин Леви, велика звезда израелске и шпанске етно-поп сцене, наступиће 19. новембра у београдској Комбанк дворани у организацији Дома омладине Београда и уз подршку Скупштине града Београда, најавили су организатори.
j
Фото: EPA/EFE JAN DZBAN

Јасмин Леви спада у нову врсту светских звезда, каква је и њена добра пријатељица Кончита Буика - укршта своје јединствено културно наслеђе са савременим поп звуком.

Долази из Израела,а породичним пореклом је из Шпаније, где постоји латино култура тамошњих Јевреја, па њена музика пружа јединство фламенка и јеврејске музике.

Одрасла је у Јерусалиму, граду у коме се претапају народи и културе, слушајући класику, шансоне, џез, турску и грчку, као и јеврејску и муслиманску музику.

Њени омиљени певачи су Павароти, Били Холидеј, Хулио Иглесиас, Едит Пјаф - велики, драматични гласови.

Леви каже да воли тужне песме.

"Моја мама је имала тежак живот. Преузела сам од ње тугу коју је носила са собом, па, иако сам срећна особа, стварам из туге. Срећа је да имам музику у себи, тако да могу да изразим своју сету", казала је Јасмин организаторима концерта.

Она истиче да избегава разговор о политици.

"Пре свега ја сам певачица, али певам о личној слободи. Знам да звучи као клише, али верујем у љубав. Волим људе какви су и муслимани и Јевреји и хришћани, и палестински и израелски људи. Оно што међу њима недостаје јесте поштовање. Не поштују једни друге, зато се непрестано свађају. Желим да се људи отворе, да осете читаво човечанство као целину, а не само да гледају на ствари из свог угла", казала је Леви.

Као некаква модерна Далида, Јасмин Леви говори у име свих култура Медитерана, дајући нам музику која настаје на размеђи светова.

Слична је и позиција нашег поднебља, па није ни чудо што уметност Јасмин Леви има много фанова у нашој земљи.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести