Јосипа Лисац: Свеже идеје су најважније у музици

БЕОГРАД: Дива југословенске поп сцене Јосипа Лисац одржаће концерт сутра увече у београдском Сава центру, а наступом у Београду, на Дан заљубљених, славна певачица прославиће 70. рођендан.
josipa lisac yt printskrin
Фото: Youtube Printscreen

Њен концерт на истом месту 2018. године обележио је наступ са електро - џез бендом Chui из Хрватске.

Уместо у стандардног поп концерта Јосипа Лисац је тада публици даровала несвакидашњи џез сешн.

Пред наступ у Београду Лисац за Танјуг каже да њена виталност на сцени потиче из давне одлуке да буде само своја у музичком свету.

"Није било коцкања и преговора са том одлуком од када сам спознала моћ и лепоту музике. Ако ми је дарован таланат онда је био ред да га на најбољи начин искористим. На многобројна питања какав је то заправо жанр у којем музички делујем увек сам говорила да са публиком кроз глас делим оно што осећам. Тако је и данас", каже Лисац.

Сарадња са младим талентованим музичарима је за њу један од путоказа какве све форме има савремена поп музика.

"Бити свеж на сцени не значи само водити рачуна о свом здрављу, мада ми јога веома помаже да чисто мислим и просуђујем. Свеже идеје су најважније и оквири у које можете да их сместите са сопственим извођачким способностима", рекла је Лисац.

Она каже да ће њен гост на сутрашњем концерту бити лидер бенда Ирие ФМ Вукашин Марковић

"Васпитан и јако талентован млад човек са којим спремам посебно изненађење за публику", казала је Лисац и додала да је истраживала беооградску музичку сцени и наишла на бенд Ирие ФМ.

Како каже, након таквог открића није имала дилему ко ће бити гост на њеном концерту.

"Вукашин је јако пристојан дечко и лако смо се договорили око наступа. За мене је јако важно да чујем како мисле и стварају млади талентовани музичари. Свако ко има намеру да ствара уметност мора да остане радознао и отворен без сујете читавог живота. Вилим класику, али јако ценим и Ирие ФМ и верујем да се све то чује на мојим концертима" каже Лисац.

Оданост београдске публике дефинише као узвраћену љубав.

"Прилазе ми људи у Београду и говоре да сам много учинила за њих неким концертом или албумом и то су непроцењиви моменти који остају вечно у мом срцу", каже Лисац.

Прошлог месеца је снимила нову песму "Далеко" и урадила за ту нумеру спот.

"Имам среће да је музика део мог живота на најлепши начин и намеравам што дуже да уживам у томе", казала је Лисац.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести