Концерт Бисере Велетанлић и Васил Хаџиманов бенда у Синагоги

Једна од наших најбољих певачица свих времена Бисера Велетанлић и Васил Хаџиманов бенд наступиће вечерас у 21 час у Синагоги, на концерту наваном “Златни дан”, у оквиру циклуса Новосадско музичко лето.
sinagoga
Фото: Youtube Printscreen

И можда звучи помало чудно, али ово је ретка прилика да се чује Бисерин глас уживо у нашем граду, будући да се последњи пут то догодило пре више година. А да су се Новосађани ужелели Бисериног гласа, говори и податак да су све карте за овај концерт - распродате.

– Морам рећи да ми је заиста част и задовољство што ћу после хиљаду година доћи у Нови Сад, ја то потпуно разумем, јер су огромне даљине између Београда и Новог Сада, треба то проћи па доћи, али углавном заиста ми је велико задовољство што ћу наступити у овом граду. Наравно, то ћу да радим са господином Василом Хаџимановим, и његовим музичарима, господом који заиста заслужују да их се тако назове. Репертоар ће бити састављен од песама по којима ме сви знају, али ме ретко чују да уживо изводим, тако да нема ту никакве филозофије, ни драмљења, једноставно ћу доћи и певати. Ето, тако ја замишљам уметника који се бави овим чиме се ја бавим – каже за наш лист Бисера Велетанлић, најављујући овај концерт.

У својој богатој музичкој каријери Бисера Велетанлић, једно од највећих имена југословенске сцене, снимила је већи број незаборавних мелодија, које су обележиле једно време, али их она чини ванременским, додајући им нову лепоту својим и данас дивним гласом. У то ће се уверити и новосадска публика на вечерашњем концерту на којем ће је пратити Васил Хаџиманов бенд.

„Репертоар ће бити састављен од песама по којима ме сви знају, али ме ретко чују да их уживо изводим”, најавила је дива домаћег џеза

Са својим бендом Васил Хаџиманов, пијаниста, композитор и аранжер, наступа од деведесетих година када се вратио са студија на Берклију. Поставе бенда су се мењале током времена, али увек су то били изузетни музичари који су у сваком тренутку могли да се потврде и као солисти.

– Васил Хаџиманов се указује као сигуран пратилац савремених стремљења и фузија различитих музичких праваца, које успешно слаже у оно што бисмо данас могли да назовемо термином “ворлд мјузик” - подсећају у Музичкој омладини Новог Сада, која организује Новосадско музичко лето. – Током своје дугогодишње каријере, Васил Хаџманов бенд је издао шест албума, од којих су многи доживели завидне тираже у доба опште редукције дискографске индустрије у домену класичне, џез и уметничке музике уопште. Сва издања и музика Васила Хаџиманова су у Србији проглашена за уметничка дела од културног значаја за ову земљу. У његовом звуку уочава се непрестана жеља за фузијама и уношењем новина које је донело, како то и сам каже „коришћење балканских мотива на непосредан и искрен начин“, ван дотадашњих, клишеизираних калемљења народног стваралаштва на џез потку.

Н. Пејчић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести