Концерт Обојеног програма вечерас на Новосадском сајму

НОВИ САД: Култни новосадски бенд „Обојени програм“ одржаће вечерас концерт на Новосадском сајму (21 сат), у хали шест (улаз из Улице Бранка Бајића).
obojeni program
Фото: J. Milinov

После прошлогодишњег концерта у клубу “Квотер”, ово ће бити својеврстан повратак на локалну бину за бенд који и даље много више свира ван свог матичног града.

Свака дефиниција губитак је слободе“ гласи наслов једне песме бенда који своју слободу тражи кроз енергију и страст, чисту љубав и бескомпромисни рокенрол, наводи се у најави концерта у организацији Студентског културног центра Нови Сад, из ког јављају да је сваки концерт „Обојеног програма“ прилика да се обнови животна енергија и редефинишу животни циљеви.

„Обојени програм“ ускоро слави 40. рођендан, а од првог дана важе за састав са аутентичним музичким изразом, који се мењао током свих ових деценија, често експериментишући и ризикујући са већ усвојеним познатим звуком. Кроз поставу је прошло педесетак музичара, а фронтмен и најпрепознатљивији „лик и дело“ остао је Бранислав Кебра Бабић.

Кроз своју музику, бенд је каналисао утицаје састава “Фол”, “Џој дивижон”, “Слитс”, “Рејнкоутс”... Најчувенији (међународни) детаљи из каријере “Обојеног програма” су гостовања у емицијама Џона Пила на Радију Би-Би-Си и “120 минута” на Ем-Ти-Ви.

Из „Обојеног програма“ песмом поручују „Данас ће се десити нешто лепо“, синглом и спотом који је режирао Јован Тоба Милинов, а најављен је и нови албум.

Улазнице коштају 800 динара.

И. Б.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести