Култни панк бенд “Горила бискитс” долази у Нови Сад

Студентски културни центар Нови Сад најавио је гостовање бенда “Горила бискитс”, у октобру, у “Фабрици”.
1
Фото: Youtube Printscreen

Реч је о једним од пионира такозваног “јут кру” звука, бенду који је доминирао том сценом крајем осамдесетих. Иако је бенд “Горила бискитс” требало да гостује још 1991, у Београду, ово ће им бити прво гостовање у Србији, готово три деценије од изласка њиховог култног албума “Старт тудеј”.

Оформљен 1987. од тада једва пунолетних клинаца, бенд је за кратко време освојио симпатије редовне екипе на недељним матинеима у легендарном њујоршком клубу “ЦБГБ”. Након мање од године постојања, “Ревелејшн рекордс” им објављује сингл који су пратили бројни концерти по целом америчком континенту.

Године 1989. објављују “Старт тудеј”, једини албум за који многи тврде да је један од најбољих албума “јут кру” таласа који је тада владао хардкор сценом. “Старт тудеј” је до данас најпродаваније издање куће “Ревелејшон рекордс” и прво издање објављено на компакт диску.

Чланови бенда “Горила бискитс” упоредо са својом каријером, свирали су у бројним другим бендовима који се сматрају највећим класицима хардкор и панк музике са источне обале САД: “Јут оф тудеј”, “Ворзон”, “Сајд бај сајд”...

Први контигент улазница по претпродајној цени од 1.500 динара може да се купи у продавниц “Мунгос”, у Новом Саду, као и на продајним местима “Гигстикс”.

И. Б.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести