Лајбах другог јула у Дому војске у Новом Саду

Мјузикл Wir sind das Volk (Ми смо народ) у извођењу љубљанског бенда Лајбах биће одржан 2. јула 2022. године,  и то као један од највећих пројеката у оквиру програмског лука „Тврђава мира” Европске престонице културе.
е
Фото: Maja Nightingale

Мјузикл инспирисан провокативним постмодернистичким драматуршким делима Хајнера Милера први пут ће бити изведен у Новом Саду у Дому војске, са почетком у 22 часа.  

У оквиру програмског лука „Тврђава мира”, који почиње од друге половине јуна, Нови Сад – Европска престоница културе промовише културу мира и дијалога као главне и актуелне поруке, али и критичко промишљање о страшним узроцима и последицама рата. Мјузикл Лајбаха ће на уметнички и несвакидашњи начин указати на неке од тих узрока, али и покушати да да релевантне одговоре. Овај пројекат премијерно је изведен у „ХАУ Театру” у Берлину, где је и сам Хајнер Милер својевремено радио у чувеном „Берлинер ансамблу”, позоришту које је основао Бертолд Брехт. Наследивши брехтовску револуционарну инспирацију, Милер је тематизовао проблеме национализма и развоја социјалистичког друштва, због чега се често сусретао са цензуром. Ова музичко-сценска изведба биће стапање Милеровог сценског израза са провокативном музиком Лајбаха, док се на плану садржаја ради о споју антинационалистичких и антирепресивних идеја. 

Улазнице за мјузикл доступне су од данас, 10. јуна, на целокупној продајној мрежи Гигстикса, као и на њиховом сајту. Цена карте је 1500 динара, а пакет 3+1 (једна бесплатна улазница на три купљене) важиће за куповину карата у Гигстиксу у Париском магазину. 

EUR/RSD 117.3269
Најновије вести