Лазар Тошић: Добро је, сензори раде, могу да свирам...

БЕОГРАД: Овогодишњи добитник награде Џез фестивала Нишвил за животно дело прослављени бубњар Лазар Тошић каже да му "сензори још раде, да још може да свира, те да га то чини задовољним у каријери. 
1
Фото: Tanjug

"Задовољан сам својом каријером јер ништа ни мање ни више нисам желео од прилике да свирам", казао је Тањугу славни бубњар. 

Тошић ће са својим квинтетом наступити на предстојећем Нишвилу и тако публику уживо уверити зашто га стручна јавност и поклоници џеза сврставају међу најбоље бубњаре на овим просторима свих времена. 

По традицији прве вечери фестивала у Нишу, 9. августа, биће му уручено престижно признање. 

Лазар Тошић је оставио неизбрисив траг већ и на основу саме чињенице да је био "жила куцавица" две најзначајније формације са ових простора, и када је реч о великим оркестрима као што су Биг бенд Радио-телевизије Београд и комбо саставима "Секстет Марковић-Гут".

Тошић напомиње да ће свирати све док буде могао да држи палице. 

Натеже му је каже било када је из Краљева, као тинејџер, дошао у Београд да постане бубњар. 

"Све тешке и захтевне ставри у каријери сам се трудио да заборавим, јер је љубав према бубњевима и џезу била увек већа од било каквих потешкоћа. Ипак, није ми било свеједно када сам се из Краљева упутио у потрагу за својим местом у музичком свету. Нико ме није водио за руку...Ни мама ни тата. Сам сам се одважио на ту авантури и имао много среће", испричао је Тошић. 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести