Лена Ковачевић: Ускрс је најсветлији празник

БЕОГРАД: Ускрс је једина истинска нада и смисао свега што се нама дешава, рекла је за Танјуг цењена српска џез-поп певачица Лена Ковачевић. 
lena kovacevic, Tanjug/Dragan Kujundžić
Фото: Танјуг/Драган Кујунџић

Ковачевићева је позната као ауторка и извођачица која негује разноврсност звука, од џеза до поп нумера и комерцијалних светских хитова изведених у посебном аранжману.
Њени албуми доживели су вишеструка издања и и одвели је на сцене Србије, региона, Кипра, Холандије, Белгије, Француске, Аустрије, Енглеске, Америке. 
Недавно је снимила песму "Кафе" која, према оцени критике, има потенцијал да постане глобални хит. 

Лена Ковачевић осим у изузетној музичкој каријери ужива у складном браку у којем има двоје деце. 
Позната уметница напомиње да је за њу као изузетно верујућу особу Ускрс најсветлији празник. 
"У вери сам од малих ногу. Ускрс је једина истинска нада и смисао свега што се нама дешава. Тај празник је нада у будући живот који је за људе велика мистерија јер ако се човек ичега плаши, плаши се смрти. Без Ускрса цео живот не био имао смисао јер не могу да замислим да ме једног дана нема и да нестанем... Ускрс је за мене празник који припада породици, али и пријатељима, фамилији и људима које волите", казала је Ковачевићева. 

За њу никада није било дилеме да ли жели да оснује породицу упркос послу којим се бави. 
"Одувек сам желела да имам породицу, расла у кући у којој је породица приоритет и где се све друго постиже. У нашој кући је породица увек била покретачка снага свега. Снимала сам док сам била у другом стању са оба сина. Било је прилично напорно, али од музике и породице никада несћу одустати", истиче Лена Ковачевић. 

У последњих неколико месеци она је усмерила каријеру од специфичне мешавине џез израза ка поп жанру. 
"Наслушала сам се песама које су заправо биле општа места. Ничега оригиналног ту није био. Лепо звуче када их певају моје колеге, али нису за мене. Наишла сам коначно на тим састављен од људи који ме разумеју и схватају која музика мени лежи. Сви заједно нишмо желели да престанемо да се музички обраћамо људима који ме цене због џеза и акустичних албума, већ да стигнемо до нове публике која ће прихватити моје музичке анбиције кроз поп жанр", каже певачица.

Према њеним речима, музичка индустрија данас је у великој мери одређена радио станицама. 
"Ако ваше песме нема на радио станицама, ви не постојите. Имала сам проблем да своје џез албуме представим у Србији. Радио станице нису биле заинтересоване за ту музику. Сада коначно имам тим који зна моју музичку меру у поп жанру", казала је Ковачевићева и напоменула да сада долазе људи који је воле као џе певажицу и поп звезду. 

Фото: Танјуг/Драган Кујунџић

Према њеним речцима, њен сингл "Кафе" врло је брзо направио велики успех у региону. 
"Нисмо очекивали такав успех али 'Кафе' је стигао и у иностранство. Та песма је почела да се емитује на радију с националном фреквенцијом у Аустрији и Немачкој. Онда су се појавила поређења с песмом Кејти Пери и постало је јасно да 'Кафе' има размере светског поп хита. Постоји и француска верзија песме која чека своје издање тамо. Верујем да ће то бити важна тачка у мојој каријери", казала је Лена Ковачевић. 
Она истиче да су синглови "Кафе", "Заувек" и "Даљине" лепа музичка претходница за албум који ће бити завршен следеће зиме. 

"Највише се радујем новој музици. Биће то одличан концептуални поп албум. С друге стране, од 9. маја у свим биоскопима наћи ће се анимирани филм 'Ману Муња' за који сам отпевала главни сонг. Надам се да ћу 15. јуна изаћи пред београдску публику у Ботаничкој башти у оквиру фестивала Вине Гарден", казала је Ковачевићева. 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести