Ману Чао очарао публику у Нишу

Први пут у Нишу, „Ел Чапулин соло“, Ману Чао са бендом у акустичној верзији, у пуној хали „Мика Антић“, одушевио је публику двочасовном свирком.
m
Фото: EPA/EFE David Arquimbau

Када су изашли на бину, Ману Чао обратио се публици прво на српском језику: „Добро вече, Ниш! Како сте?“, а онда наставио на енглеском: „Задовољство је бити овде вечерас. Вечерас ћемо направити акустични шоу, надамо се да ће вам се допасти“, јављају РТС и Маркер.

А публици се шоу толико допао да га није пуштала да оде са бине. У халу „Мика Антић“ посетиоци су дошли не само из Ниша, већ из целе Србије, па и из других земаља.

Састав „Ел Чапулин соло“ отворио је концерт песмом Otro Mundo , а у наставку су се ређали хитови попут Vida Tombola, Mala Vida ,Clandestino...

Публика је углас певала старе и нове песме у акустичној верзији препуној енергије, коју само Ману може да донесе на бину. Како је и било најављено, француски музичар и активиста шпанског порекла још једном је показао да не пише своје песме, он их живи. А живела их је заједно са њим и публика у Нишу.

Ел Чапулин соло“ чине Ману Чао (глас и гитара), Лусијано Фалико (мања гитара) и Мауро Мансебо (бонго).

Концерт састава који предводи Ману Чао симболично је најавио фестивал ворлд мјузик правца „Мерак“, који почиње 2020. године.

„Надамо се да смо вам на најбољи начин најавили у ком ће се правцу кретати фестивал“, рекао је директор фестивала Марко Мицић.

Оснивач фестивала је Удружење „Маркер“ из Ниша, а концерт је одржан уз подршку Града Ниша.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести