Mascom: Настављамо конкурс "Твоја песма" без ЕКВ у имену

БЕОГРАД: Компаније Mascom и Tin Drum Music одржаће конкурс "Твоја песма", али без "ЕКВ" у називу конкурса, саопштено је из Mascoma.
milan mladenovic youtube
Фото: Youtube Printscreen

Како наводе, конкурс је расписан искључиво као знак подршке музичарима, а компаније су, поштујући привремену меру суда, промениле сам назив конкурса, који ће се наставити под истим условима, како би се свим уметницима омогућило да искажу своје музичко умеће и јавности представе своју ауторску нумеру.

"Тачно је да је Привредни суд одредио привремену меру којим се забрањује компанијама да у оквиру свог конкурса "ЕКВ: Твоја песма" користе одредницу "ЕКВ". Међутим, важно је напоменути да се одлука односи на конкурсе, такмичења и културне манифестације и да се, насупрот тврдњи из саопштења Задужбине Милана Младеновића, ни на који начин не односи на генерално коришћење ове ознаке на пословној документацији, интернет сајту или рекламама", поручују из Mascoma.

Из ове издавачке куће наглашавају да је истовремено одбијен захтев да се компанијама забрани коришћење ознаке "Екатарина Велика" и додају да ту чињеницу Задужбина "очигледно свесно крије од јавности, покушавајући да манипулише чињеницама".

"Mascom и Tin Drum Music остају при ставу да коришћењем ознаке "ЕКВ", у оквиру конкурса који има чист друштвено корисни карактер, није дошло до повреде било чијег права, те ће своју аргументацију додатно изнети и детаљно образложити у поступку по жалби који следи. У сваком случају, активности административне природе неће нанети штету природним токовима културе, већ искључиво онима у чије име се иступа", пише у саопштењу Mascoma.

До коначне одлуке, конкурс ће се свакако наставити под називом "Твоја песма", а пријаве је могуће слати до 15. новембра.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести