Мјузикл Фантом из опере - аутентична љубавна бајка

БЕОГРАД: Припремили смо мјузикл који је најзахтевнији у свим својим сегментима и често смо се питали да ли можемо да се избориимо са технички изванредно тешком представом, казао је Југ Радивојевић редитељ мјузикла „Фантом из опере“, који ће премијерно бити изведен 7. октобра на сцени позоришта на Теразијама. 
fantom iz opere
Фото: Tanjug (Rade Prelić)

На конференцији за медије Радивојевић је напоменуо да никада дуже са ансамблом није припремао неку представу. 

Шест месеци смо провели у процесу настајања представе. Тај период је био изузетно захтеван за све нас. После свих успеха које је Позориште на Теразијама имало у последњих 10 година сада смо припремили комад у којем се сусрећу опера и мјузикл. После процеса и избора протагониста представе, било је важно препознати стил игре и зато смо се одлучили за глумце који могу овако сложену материју да изгурају до краја, казао је Радивојевић. 

Он је напоменуо да је прича о Фантому настала из романа Гастона Леруа и иза тога су настале и филмске и позоришне верзије. 

Када смо добили права за постављање мјузикла схватили смо да имамо на располагању музички и драмски материјал и то је оно што је за мене и учеснике мјузикла било најважније. Нисмо имали никакву обавезу према ранијим извођењима тог мјузикла. Не постоји идеја да копирамо било који мјузикл, већ све што публика буде видела биће ауторско дело и наш „Фантом“ ће се разликовати од од оригиналног извођења, казао је Радивојевић. 

За њега нема дилеме да је искреирао особену и јединствену представу. 

Сигуран сам да ћемо дати свој печат представи. Фантом јесте љубавна бајка, која нас подсећа да је љубав једино осећање које из човека извлачи најбоље. Мјузикл говори о томе колико ћемо заправо ми сами постати људи, казао је Радивојевић. 

Фото: Tanjug (Rade Prelić)

“Фантом из Опере“ важи за најпопуларнији и најкомплекснији мјузикл у целини, па је добијање лиценце за његово извођење истинско признање за свако позориште и потврда високог нивоа достигнутог стандарда извођења. 

Улога Фантома поверена је Слободану Стефановићу, у алтернацији са Николом Булатовићем.

На аудицији одржаној 17. и 18. марта за две женске и две мушке улоге, од преко 100 пријављених, у ужи избор је ушло 14 кандидата. 

За улогу Кристин изабрана је седамнаестогодишња Марта Хаџиманов, у алтернацији са Мирјаном Матић. Раул је Иван Марковић, у алтернацији са Славеном Дошлом.

Диригент је Весна Шоуц, сценограф Александар Денић, а костиме је креирала Бојана Никитовић. 

Кореографија је поверена Константину Костјукову. 

У припреми представе 90 посто људи се суочило са задатаком који до сада у каријери нису имали. Глумци морају свој глас да приближе оперском певању, играчи да обују шпиц патике. Направили смо представу са којом можемо равноправно да изађемо у свет, казао је Костјуков. 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести