МУЗИЧКА СЦЕНА ВОЈВОДИНЕ Зрењанински камерни свира српске ауторе

У оквиру пројекта „Музичка сцена Војводине“, Завод за културу Војводине најављује два концерта Зрењанинског камерног оркестра, који ће бити приређени у Панчеву и Новом Саду.
Zrenjaninski kamerni orkestar  Foto: ZKV
Фото: Зрењанински камерни оркестар  Фото: ЗКВ

У панчевачкој  Римокатоличкој жупи св. Карла Боромејског, у недељу у 20 часова, Зрењанински камерни оркестар ће наступити под диригентским вођством Микице Јевтића. Солисти ће бити Васа Вучковић, кларинет, и Немања Михаиловић, фагот.

На програму су дела домаћих композитора: “Почасница Стевану Мокрањцу” Д. Деспића, Мала свита за соло фагот и гудачки оркестар А. Гргина, Цартоон З. Ерића, Кончерино за соло кларинет и гудачки оркестар Д. Радића и Српско коло за гудачки оркестар А. Вујића.

Овај концертни програм Зрењанински камерни оркестар ће извести и у понедељак 27. августа, на броду “Цепелин” у Новом Саду, с почетком у 20 часова. Овај концерт Завод за културу Војводине остварује у сарадњи са Нео фестивалом.

Концерти се одржавају у оквиру треће године пројекта „Музичка сцена Војводине“ Завода за културу Војводине, којима ова институција промовише музику писану за веће ансамбле, претежно 20. века, али и савремено стваралаштво домаћих композитора.

У претходне две године изведене су композиције великана светске литературе: Алфреда Шниткеа, Дмитрија Шостаковича, затим Маћеја Малецког, као и наших композитора Душана Радића, Рудолфа Бручија и других. Поред Новог Сада, концерти су организовани и у Сомбору, Зрењанину и Бањалуци. У овој

години Зрењанински камерни оркестар ће, у оквиру овог пројекта, одржати концерте у Новом Саду, Панчеву, Суботици, Зрењанину и Темишвару.        

Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести