На EXIT долазе Greta Van Fleet, Phil Anselmo и Tarja

Сваког лета EXIT је место музичког ходочашћа за публику из свих крајева света, а судећи по никад ранијој продаји и незабележеном интересовању, Петроварадинска тврђава од 4. до 7. јула идућег лета биће испуњена до последњег места!
g
Фото: Промо

И прве објаве извођача ове године стижу раније него икад, а већ најављеним рок гигантима The Cure, придружиће се и најупечатљији рокенрол бенд данашњице Greta Van Fleet! Страни медији зову их "спасиоцима рокенрола" и "првим великим бендом генерације З", док чувени магазин Rolling Stone пише да су "успели немогуће и учинили да рокенрол поново буде кул новим генерацијама"! Незаустављиви квартет из околине Детроита подигао је праву буру на светској сцени оживљавањем истинског рокенрол звука и енергијом за коју Elton John каже да није виђена у овом целом веку, док је чак и Robert Plant потврдио да се ради о наследницима великих Led Zeppelina! Ове године распродали су комплетну америчку турнеју и наступали на гигантским позорницама фестивала као што су Coaccella, Lollapalooza и Rock Am Ring, а овог месеца њихов албум првенац стигао је на сам врх америчке топ листе!

Фото: Промо

На EXIT долази и Phil Anselmo, чувени фронтмен Пантере, једног од највећих метал бендова свих времена, који на тврђаву води свој нови бенд The Illegals са специјалним наступом названим A Vulgar Display of 101 Proof. У питању је права ексклузива и веома редак сет састављен искључиво од песама Пантере, резервисан само за одабране фестивале на предстојећој турнеји! На другој страни тврђаве, пред публику омиљене Addiko Fusion бине иступиће непоновљива оперска метал дива Tarja Turunen, чији моћни вокал фанови обожавају још од времена када је певала у култном нордијском бенду Nightwish! Правој армији гитара на овогодишњем EXITу придружиће се култни енглески ска бенд The Selecter, норвешки металци Arcturusфамозни британски панкери Peter and the Test Tube Babiesпионири шведске метал сцене Entombed A.D и калифорнијски hardcore ветерани Total Chaos!

EXIT фестивал 2019. одржаће се од 4. до 7. јула, а тренутно је у продаји ограничени контигент комплета EXIT карата по цени од 6.490 динара, што представља високих 55 одсто уштеде у односу на финалну цену! Цена улазница за први фестивалски дан, када наступа The Cure, износи 2.990 динара, што износи 40 посто попуста у односу на крајњу цену. За исти дан су у продаји и улазнице за ФАН ПИТ по цени од 4.490 динара, као и ГОЛД ВИП дневне улазнице за 4. јул по 12.000 динара. Улазнице за EXIT могу се набавити преко званичне странице EXITfest.org и путем продајне мреже GigsTix.com.

Е. Д.

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести