Неша Галија: Акустични концерт огледало за бенд

БЕОГРАД: Након скоро 25 година од чувеног акустичног концерта одржаног на Бадње вече 1995. године, култни бенд Галија се у "акустичном формату" 1. и 2. новембра враћа пред београдску публику, на сцену Комбанк дворане.
galija nesa galija
Фото: Tanjug

Првобитно је заказан само концерт 1. новембра, али је, према речима организатора, због великог интересовања публике заказан још један наступ бенда из Ниша, дан касније.

Публика ће имати прилике да се подсети старих, добрих хитова, али овог пута обојене звуком дрвених инструмената.

"Додирни ме", "Старе трубе", "Још увек сањам", "Дигни руку", "Кад ме погледаш"... само су неке од песама богатог вишедеценијског репертоара Галије које ће публика моћи да чује у концертној вечери.

Лидер бенда Ненад Милосављевић, познатији као Неша Галија, каже да је бенд кроз деценије опстајања на сцени одржала оданост према музици.

Нема ту велике филозофије, јер када је човек посвећен музици и ако поштује себе као композитора и извођача, све буде како треба, казао је Милосављевић, најављујући акустични концерт.

Додао је да су такви концерти најтежи за сваки бенд.

Акустични концерт истера на чистац вештину музичара који су кадри да се упусте у тако нешто. Све се добро чује и све се добро види. Тај концерт је нека врста огледала за сваки бенд, јер на њему струји посебна енергија између бенда и публике, казао је Милосављевић.

Како је рекао, Комбанк дворана идеално је место за концерте без струје, јер је изванредан акустични простор.

Определили смо се да тако велики музички изазов поднесемо баш у Комбанк дворани. Сигуран сам да ће публика бити у прилици да чује на прави начин све што смо за њу спремили. Снимци акустичних концерата су најгледанији, па је исти случај и с Галијом. Практично, публика нас је мотивисала да закажемо акустични концерт, казао је Милосављевић.

Према његовим речима, оданост публике бенду резултат је поруке коју шаље музика "Галије".

Нашу публику не можете ставарати ''форама'' већ делима и ми смо то константно чинили кроз читаву каријеру. Чинимо то и данас. Смењују се генерације али ми нашу публику задржавамо квалитетном музиком. Ма колико се чинило да је естетика наширег броја људи отишла у погрешном правцу у Србији, још увек постоје људи које интересује добра музика, рекао је Милосављевић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести