Незапамћени спектакл у завршници Beer festa

БЕОГРАД: Музички спектакл Рок опера, у извођењу Новосадског Биг Бенда и Хора и Оркестра Опере Српског народног позоришта, изведен је вечерас у завршници 17. Beer festa.
beer-fest
Фото: Танјуг (Андрија Вукелић)

Бројни и сјани солисти понесени одушевљеном публиком извели су 20 музичких хитова рок група чија су имена уписана златним словима у енциклопедије светске али и домаће музичке сцене. 

Више од 100 музичара на главној бини, једној од четири на којима се одвијао музички програм Беер феста, изводило је композиције Квина, Битлса, Лед Цепелина, Дип Парпла, Пинк Флојда, Ван Халена...

У том низу фантастичних интерпретација међу којима су биле и The Final countdown, Smoke on the water, We are the champions... публика, која је напунила скоро цео простор Beer festa, уживала нешто дуже од 90 минута.

И вечерас је владало незапамћено интересовање за ту потпуно различиту музичку концепцију, за коју се иначе увек тражи карта више без обзира и на цену а најефтиније улазнице за на пример концерт у Сава Центру су и 1.600 динара.

Последњи дан Beer festa почео је наступом Макра Луиса а настављен је концертима Ајс Нигрутина, група Мајке и ККН. 

Програм је и вечерас био на четири бине, на којима је публика могла да слуша и Директоре, Самосталне референте, Хаџи продане душе, Туристе. 

Рок опера, као и концерт Џонија Мара, гитариста групе The Smiths, била је планирана за отварање Беер феста у среду. Отваране је због најавељене кише, која ипак није пала, одложено за четвртак, а цео програм од среде пребачен за данас. Мар није могао да наступи у изнењеном термину, па је публика остала без прилике да чује највећу огодишњу звезду фестивала.

Током Beer festa, који је почео у четвртак на Ушћу концертом Дејана Цукића публика је могла да ужива у 105 сати бесплатног мужичког програма, у више од 600 извођача и 400 различитих укуса пива.

Организаотри наводе да је и овогодишњи Фест постетило око пола милиона грађана не само из Беорада и Србије већ и из целог света.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести