Ник Кејв: Свет је пао у језиву самозамишљену тишину

БЕОГРАД: Иако публика са нестрпљењем ишчекује концерт Ника Кејва у београдској Штарк Арени 15. маја 2021. године, овог лета сви поштоваоци лика и дела овог музичара биће у прилици да погледају посебни онлајн концерт “Idiot Prayer” 23. јула у 20 часова.
nik kejv youtube
Фото: pixabay.com

У сусрет овом овом концерту, Кејв је објавио и трејлер како би на прави начин најавио предстојећи догађај.

“"Idiot Prayer" је проистекао из концерата које смо одржали у протеклих годину и више дана. На овим концертима волео сам да свирам деконструктивне верзије својих песама - посебну пажњу посвећујући речима. Осетио сам како поново откривам песме и почео сам да размишљам о уласку у студио и снимању нових ревидираних верзија у некој фази..", каже Кејв.

Подсећа да је у том тренутку свет отишао у изолацију, а његова светска турнеја је одложена за 2021.  годину, студији су се затворили, концертни простори такође.

"Свет је пао у језиву, самозамишљену тишину. Управо унутар те тишине почео сам да размишљам не само о аудио снимању песама, већ и о видео снимању - и тако смо почели да прикупљамо мали тим, укључујући сјајног редитеља Робија Рајана, човека за звук Дома Монкса и монтажера Ника Емерсона, са интенцијом да филм сними чим се за то створе услови", истакао је славни музичар.

Кејв додаје да је " Idiot Prayer” финални филм и својеврсни блистави врхунац трилогије која укључује још два филма "20,000 Days on Earth" анд "One More Time with Feeling".

"Idiot Prayer”  је, каже, молитва у празнини, у празној Александра палати, додајући да се нада да ће публика уживати бар онолико колико је он уживао док је снимао овај концерт.

Концерт је снимљен током јуна у Александар палати у Лондону, а на овом јединственом наступу публика широм света ће имати прилику да гледа и слуша Кејва како свира песме из његовог великог музичког опуса, укључујући и неке ретке нумере које ће извести по први пут.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести