No Sleep је најбољи нови фестивал Европе

НОВИ САД:  Еxитов међународно признати No Sleep Festival проглашен је за "Најбољи нови фестивал Европе" на свечаној додели Европских фестивалских награда у Холандији, најпрестижнијем европском фестивалском такмичењу, саопштили су из Еxита.
s
Фото: Exit, promo

Пре титуле за No Sleep, EXIT је већ освојио две награде за "Најбољи велики европски фестивал" за издања из 2013. и 2017. године, а Sea Dance за "Најбољи европски фестивал средње величине" 2015. године.

Тиме је EXIT тим постао и најнаграђиванија независна фестивалска групација Европе, освојивши чак четири титуле у само седам година и то у години када EXIT прославља свој јубиларни, двадесети рођендан.

Тријумф No Sleep фестивала посебно се истиче када се узме у обзир да је на овогодишњем фестивалском такмичењу учествовало више стотина фестивала, за које је гласало преко 350 хиљада људи из бројних земаља света, као и стручни жири, који чине неки од највећих ауторитета у светској музичкој индустрији.

Након две освојене титуле, и EXIT се поново нашао међу десет најбољих великих фестивала Европе, и то десети пут од кад су ове награде установљене 2009. године, док се међу најбољима у својој категорији чак шести пут нсао и Sea Dance.

Музичка платформа No Sleep коју је EXIT креирао уз подр?ку популарног домаћег бренда Guarana, изградила је завидну репутацију на светској сцени у протеклих пет година, пре свега кроз култну бину на EXIT и Sea Dance фестивалима, али и бројним Но Слееп догађајима у светским метрополама као што су Лондон, Њујорк, Рим, Сао Пауло, Барселона, Брисел и други.

Иако се одржава свега две године у данашњем формату, No Sleep се већ издвојио као један од највећих indoor електронских музичких догађаја у Европи, а одржава се на преко десет локација у Београду, укључујући Главни хангар у Луци Београд и наше међународно признате клубове као што су Drugstore, 20/44, Младост, half, Dot и други.

На списку досадашњих извођача фестивала налазе се редом нека од најтраженијих светских имена као што су Nina Kraviz, Fatboy Slim, Amelie Lens, Bicep, Jeff Mills, Dax J и бројни други.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести