Новогодишњи концерт “Бал под маскама” одржан у Београду

БЕОГРАД: Новогодишњи концерт "Бал под маскама” Симфонијског оркестра и Хора РТС.а одржан је вечерас у препуној дворани Центра "Сава".
bal pod maskama
Фото: Промо

Традиционално 13 годину за редом, публика је уживала у пражничној и свечаној атмосфери, а излазак диригента Бојана Суђића је дочекала са овацијама.

Као и сваке године, посебну радост на концерт су унели малишани из хора “Колибри” који су отпевали песму “Звончићи” и бројне друге дечје композиције.

Ове године публика је нарочито уживала и у балету, који су на сцени извели ученици школе “Лујо Давичо”, који су играли уз шпанске, јапанске и руске композиције.

Гошћа Јелена Томашевић отпевала је песму “Златни дан”, а француски тенор Амади Лага ивео је арију из Вериђевог "Трубадура".

„Мени је најважније то што је Београд већ 13. годину заредом препознао лепу традицију, што показује и препуна сала. Ми свакога пута комбинујемо, нешто старо, доста тога новог. Увек имамо занимљиве госте, а пре свега ту су ансамбли РТС-а, хорови и симфонијски оркестар“, истакао је пред почетак концерта маестро Бојан Суђић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести