Објављена последња песма Неше Лептира (Видео)

Последњапесма Ненада Радуловића – Неше Лептира, који је пред саму смрт написао у болницина лекарском рецепту, добио је и мелодију, а песма је дана тачно у подне објављена на јутјубу..
1
Фото: Youtube Printscreen

Музику и аранжман за текст урадили су Милан Ђурђевић и Неверне бебе,

Песму "Сузе са звезда падају" породица Неше Лептира чувала је 28 година, чекајући тренутак да је на прави начин подели са свима који су волели Последњу игру лептира. Ова дирљива песма требало је да се нађе на њиховом новом албуму "Модра бајка", али мелодију Неша није стигао да напише, јер га је најопакија болест однела.

„Неша је имао животну мисију да несебично дели љубав са људима око себе, а моја мисија је да то што је остало недоречено поделим даље и није ми било уопште тешко. Чекао се само прави тренутак, да прави људи, који се не мењају, то преузму и осликају на најбољи могући начин у духовном смислу, а то су Милан Ђурђевић и Неверне бебе“, открио је за "Спутњик" Радуловићев брат Жељко.

Ђурђевић је прихватио велику одговорност, да после вечних хитова Последње игре лептира, уз које су одрастале генерације компонује песму која би се допала и самом аутору.

„ Текст сам први пут прочитао у Лајковцу, током вечери у којој су Неверне бебе свирале у Нешину част“, рекао је Ђурђевић, преноси Блиц.

„ Док смо се враћали колима те ноћи, имали смо невероватан емотивни набој од свега што нам се десило. Ова песма је морала да дође до нас. Када смо почели да причамо о њој са Жељком, знали смо да ћемо направити нешто епохално. Проузроковала је буру у мени, текст сам прочитао два-три пута, мислим да је другу или трећу ноћ већ изашло пола песме. То је толико велик и надмоћан тренутак инспирације у односу на реалност коју већ пола године не видим“, каже Ђурђевић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести