Објављене номинације за овогодишње МТВ награде

ЊУЈОРК: Репери Џек Харди, Лил Нас Икс и Кендрик Ламар воде по броју номинација за овогодишње МТВ видео музичке награде, а међу номинованима су, озмеђу осталих, и Тејлор Свифт, Ед Ширан и Дуа Липа са по пет номинација, објавио је Фокс њуз.
YT
Фото: МТВ јутјуб

Номинације за МТВ видео музичке награде за 2022. објављене су у САД у уторак, а Џек Харди, Лил Нас Икс и Кендрик Ламар предњаче са по седам номинација.

Ламар, који је номинован први пут после 2018. године, сада је у конкуренцији за признање у категорији за најбољу кинематографију у музичким спотовима за песме "Family ties" и "N95", а поред тога и у категорији за најбољи хип-хоп видео, визулене ефекте, режију, монтажу и најбољи видео.

За награду уметника године номиновани су Лил Нас Икс, Џек Харлоу, Ед Ширан, Бад Буни, Хери Стајлс и америчка реперка Лизо.

Иза Харди, Ламара и Лил Нас, који имају по седам, су Доџа Кет и Стајлс са по шест номинација, а одмах иза њих налазе Били Ајлиш, Тејлор Свифт, Дуа Липа, Ед Ширан и "The Weeknd" са по пет кандидатура за овогодишње награде.

У категорији најбољег дугометражног видеа номинована је Мадона за 14. студијски албум "Madame X", што је уједно њена 69. номинација, а у случају да победи ово ће јој бити 21. награда, чиме ће понети титулу највише награђиваног уметника у историји МТВ-а.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести