Одложени концерти Електричног оргазма, Фрајли и Цукића у Комбанк Дворани

БЕОГРАД Концерти рок групе Електрични оргазам, поп састава The Фрајле и музичара Дејана Цукића, који су били планирани за овај месец на сцени Комбанк Дворане у Београду, померају се за пролеће следеће године, саопштили су данас сами бендови.
e
Фото: Youtube Printscreen

Цукић ће певати 20. марта, Срђан Гојковић Гиле и екипа свираће 24. априла, а за женски састав “The Фрајле” још није одређен нови датум.

Бивши члан групе “Бајага и Инструктори”, свестрани аутор - писац, преводилац књига о музици, новинар, водитељ, колумниста, али пре свега певач и кантаутор Цукић и Спори ритам имали су заказан концерт за петак, 16. октобра.

Ипак, како се приближавао тај дан, о концерту се даље није причало, нити се промовисао, тако да се наслућивало да се нешто дешава што није повољно за музички састав.

Услед неповољне ситуације са ковидом 19, Цукић и његов бенд су морали да одложе београдски концерт тек за 20. март.

Наравно, из истог разлога, Гиле, Љуба Ђукић и остатак антологијског бенда морао је да се помири са чињеницом да у правом формату не могу одржати слављенички концерт 29. октобра за велики јубилеј - 40 година “Електричног оргазма”.

,,Браћо и сестре, због здравствене ситуације на планети били смо принуђени да померимо датуме целе турнеје ,,40 година оргазма" па тако и београдски концерт, и нови датум је 24. април 2021", написали су чланови бенда.

Будући да услед уведених мера нема идеалних услова да се прослава четири деценије “Оргазма” одржи у пуном сјају, како је планирано за обележавање значајног јубилеја најдуговечнијег београдског новоталасног бенда, концерт се одлаже до пролећа 2021.

Група “The Фрајле” из Новог Сада, на истом месту Комбанк Дворане је заказала три распродата концерта у марту, онда су концерти морали бити померени за боље дане, и следећи термини су били - 21. 22. и 23. октобар, а сада су и они одложени, односно отказани за ову годину.

За популаран женски бенд који је већ освајао Београд - управо Дом синдиката и Сава центар, још увек се не зна када могу наступати у следећој години.

Остали концерти у овој дворани за сада остају уписани са својим датумима, а не зна се да ли долази до померања - Марко Луис (12.11.) и Божо Врећо (19.11.), док је изгледа и група Ничим изазван одложена, јер је њихов датум од јуче преузео алтернативни рок бенд “Артан Лили”.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести