Отказан јубиларни 50. Вудсток

ВАШИНГТОН: Музички фестивал "Вудсток", који је требало да буде одржан у аугусту и којим је требало да се обележи 50 година од првог истоименог фестивала, отказан је због низа непредвиђених околности, саопштили су данас организатори.
Vudstok/EPA PHOTO/PAP/ADAM HAWALEJ
Фото: EPA PHOTO/PAP/ADAM HAWALEJ/Vudstok

"Вудсток 50 данас је објавио да је отказан тродневни фестивал којим је требало да буде прослављена 50. годишњица. Жао нам је што је низ непредвиђених препрека онемогућио одржавање фестивала...", рекао је Мајкл Ланг, један од оснивача првог "Вудстока" 1969. године.

Како је јавио Ројтерс, отказивање фистивала, који је требало да се одржи од 16. до 18. августа, било је увелико очекивано, после бројних потешкоћа које су организатори имали током протеклих пет месеци.

Ројтерс наводи да су се први проблеми појавили када је фестивалу онемогућено да добије дозволу за одржавање на две сцене у Њујорку, након чега је уследио престанак улагања средстава, као и повлачење неких од водећих звезда најављених за овогодишњи спектакл, као што су репер Џеј-зи и поп звезда Мајли Сајрус.

Карте за фестивал никада нису ни кренуле да се продају, подсећа Ројтерс.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести