Парни ваљак објавио албум са концерта у част Рахимовском

ЗАГРЕБ: Поп рок бенд Парни ваљак саопштио је да се на свим стриминг платформама, као и на јутјубу, појавио концертни албум "Довољно је рећи ...Аки".
aki rahimovski
Фото: Youtube Printscreen

Албум садржи снимак мартовског концерта одржаног у распродатој Арени Загреб у част преминулог певача бенда Акија Рахимовског (1955-2022).

Бенд гитаристе Хусеина Хасанефендића Хуса је на својој фејсбук страни објавио да ће се се ускоро појавити блуреј и двоструко ЦД издање концертног албума са 30 песама, које су извели Парни ваљак и пријатељи.

На концерту названом "Довољно је рећи...Аки" уз чланове Парног ваљка наступили су као певачи Кики Рахимовски, Перо Галић, Масимо Савић, Нина Бадрић, Дино Јелусић и Филип Рудан.

У част Рахимовском наступили су и Нено Белан, Нермин Пушкар, Ноа Рупчић, Давор Гобац, Момчило Бајагић Бајага и Златан Стипишић Џибони.

У част Рахимовском у Арени Загреб, између осталог, Хасанефендић је отпевао песму "Заставе", Акијев син Кики "Загреб има исти позивни", Бајага "Године пролазе", Белан "Ухвати ритам", док албум затвара Џибонијева изведба "Све још мирише на њу".

Рахимовски је изненада преминуо 22. јануара у Загребу. Са Парним ваљком је био од оснивања 1975. године и снимио је бројне албуме и песме које су се урезале у колективну подсвест бивше Југославије.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести